Torsdagens träning...

I onsdags gjorde jag min sista arbetsdag före semestern. Härligt. Det betyder dock inte att man är "ledig" i ordets rätta bemärkelse. Service på bilen och packning inför resa ned till Skövde gjorde att jag inte hann skriva om det pass jag gjorde i torsdags. Jag lämnade in bilen på SM-bilar ca tjugo i sju och gick sedan runt Ilandatjärn, vidare genom Stodene, förbi skolan och sedan gick jag utmed älven tillbaka till Skåreberget. Upp i backen vid Bryngfjorden och sedan hem. Var ute i ca 70 min och eftersom tempot var bra bör det blivit ca 7,5 km.

Nu har jag "vilat" på Borås djurpark i två dagar så i morgon blir det en runda här uppe på Billingen. Återkommer i morgon om hur lång rundan blev.

Tanden läker bättre och bättre. Hoppas att jag slipper några fler spolningar - ingen rolig historia...

Sportdryck...

Läste i en artikel i Metro under veckan om hur mycket socker det är i sportdryck.... Ingen rolig läsning. Egentligen är det inte något problem för mig som aldrig dricker något annat än vatten i samband med träning. Jag började dock tänka i delvis andra banor när jag läste de hälsoråd som i dagarna lades ut på FC´s hemsida. Under rubriken "Saltbrist" stod det följande:
"Om man har planerat att genomföra Fjällräven CLASSIC på mycket kort tid kommer man att tömma kroppen på energi och andra för kroppen nödvändiga ämnen utan att hinna fylla på i samma utsträckning. Därför är det viktigt att vara noga med att man stoppar i sig det nödvändigaste. Några ämnen som ofta faller i glömska är elektrolyter eller salter. Detta visar sig i form av ökad risk för bland annat kramp. Sportdryck av bra kvalitet innehåller elektrolyter, ett annat tips är att köpa brustabletter på Apoteket som heter Rehydrex.
Om man som de allra flesta tar sig tid att laga mat under vägen kommer man att få i sig tillräckligt av dessa ämnen. Fortfarande kommer man att svettas mycket och därmed förlora mycket salt så suget efter saltlakrits eller jordnötter brukar ändå infinna sig. Det kan därför vara bra att packa ner lite salt nödproviant i ryggsäcken!"

Även om jag tänkt unna mig att äta ordentligt under vägen så började jag ändå fundera på att köpa mig någon form av kosttilskott för att komma åt de nämnda elektrolyterna. När jag googlade på "sportdryck elektrolyter" så hittade jag tabletter som heter Sportaktive Easy.

På hemsidan var det möjligt att beställa tabletter som skall räcka till 20 liter och få prova-på rabatt på 50%. Det har jag nu gjort. Tänkte använde dem under riktigt långa, och förhoppningsvis varma träningspass under sommaren samt när jag "dricker upp mig" inför starten. Allt för att vara optimalt förberedd när det är dags för start den 8 augusti...

Till midjan i blåbärsris...

I morse vaknade jag med en distikt smak av var i munnen.... Ingen höjdare! Jag ringde till tandläkaren direkt när det öppnade och fick en tid 11:25. De gjorde rent med koksaltslösning och stoppade ned en bit tyg, dränkt i allehanda godsaker, i hålet efter tanden. Efter ca 2 timmar var smärtan borta. Låter nästan för bra för att vara sant...

Det jag inte har skrivit i mina blogginlägg är att jag haft fruktansvärt ont i ryggen sedan i torsdags. Sannolikt beror det på att jag spände mig något kosmiskt när jag låg i tandläkarstolen... När jag berättade det för Maria på jobbet idag så rekommenderade hon ett pass i riktig skogterräng för att jag skulle få jobba ordentligt med höga knän.... Jag tog hennes tips på allvar och gav mig i väg ut i spåret, eller rättare sagt terrängen bredvid spåret, ca 21:15. Avverkade väl ca 8 km i motionspåret, varav ca 5 km i skogen bredvid spåret, och ca 10-11 km totalt. Eftersom det regnade större delen av eftermiddagen kan säkert alla inse hur blöt jag var när jag kom hem......

Döm om min förvåning när jag mötte Dan, informatör på en av universitetets fakulteter, på cykel i spåret. Inte ens i skogen är man ensam från Karlstads universitet...


Runda i ösregn....

När det började bli dags för mig att dra på träningskläderna öppnade sig himlen. Låg i soffan framför Sportspegeln och grämde mig... Då kommer Helena ut efter att ha lagt Vera och frågor om jag inte skall gå ut någon gång... Bara att svänga benen ur soffan och ge sig iväg. Blev en något annan runda än vanligt. Anna och Johan bestämde sig nämligen för att stanna några extra dagar i Skövde och därför behövde deras brevlåda vittjas på tidningar. Tog ett varv upp på Skåreberget, följde älven ut till Stodene, rundade Äppelvägen och sedan gick jag under järnvägen och uppför backen och hem.

Var ute ca 75 min. Helt ok tempo trots det dåliga vädret - som faktiskt kunde ha varit ännu värre. När jag kom hem tog det fart igen och då var jag glad för att jag gick iväg när jag gjorde det.

Tanden spökar fortfarande. Funderar på att ringa över till tandläkaren och be dem ta en titt så att det inte är inflammerat. Gör rejält ont!!


Träning på midsommarafton...

Tack vare morgonpigga barn gick jag ut i spåret redan 06.30 och hade tänkt gå 5 km-spåret (alltså total 7-8 km). Nu gick det dock bättre än vad jag trodde att gå trots att jag väl i det närmaste ser ut som en hamser efter onsdagens operation... Därför gick jag lite längre, ca 10 km. Var ute i 85 min. Bra tempo hela vägen!

Vila idag lördag och sedan får vi se hur det blir i morgon... Tanden, eller snarare hålet efter tanden, gör lite ont och det känns nästan som om det håller på och blir inflammerat. Får hoppas att jag har fel....

Gud straffar somliga snabbt...

Efter söndagens lift-it pass, som var det första på två veckor, har jag haft en grym träningsvärk. Det är straffet det för att man hoppar över en vecka efter att ha kört varje vecka sedan i februari...

Tog mig ändå ut i spåret igår, även om det blev sent. Gick ca en mil i bra tempo. Fantastiskt väder!

I dag har jag dock tagit bort en visdomstand... 1 h 30 min i tandläkarstolen är inte något för mig... Risken är uppenbar för två dagars vila, alltså med ett nytt pass på fredag morgon.

Söndag=Lift-it

I går var det dags för Lift-it igen efter två veckors uppehåll - det kändes.... Förrutom att det var länge sedan jag körde har de förlängt söndagspasset från 45 till 60 min under sommaren. Största skillnaden jämfört med 45 min passet är att det innehåller två stycken benövningar.

Orkade hyftsat passet igenom. Var lite småsvajigt under utfallen men annars helt ok.

Vila idag(bara cykel till jobbet...) och sedan blir det en runda i spåret i morgon kväll.

Fredag morgon...

Orden ligger bra i munnen - vittnar om att arbetsveckan snart är slut. En perfekt start på en sådan dag blev det i och med att det inte blev något av det lilla duggregn som föll nu på morgonen. Cyklade hemifrån ca 10 över 6 och var framme vid universitetet klockn 06:40. Låste cykeln, skruvade ihop stavarna och gav mig ut i spåret och 07:40 hade jag avverkat två varv och var uppe vid mitt arbetsrum.

En härlig runda med ett bra tempo hela vägen! I kväll blir det fotboll - hoppas verkligen att Italien gör bättre ifrån sig denna gång... - lite högkvalitativt vitt vin och stark wok!

Save the arctic fox!!!

Fjällräven har tagit fram två produkter för att stödja Sefalo i arbetet med att rädda den hotade svenska fjällrävsstammen. Dels en t-shirt för 249:-  och om du köper en sådan så går 50:- till forskningen.


Tidigare fanns även en annan kul pryl som även den genererade ett bidrag till Sefalo. Nämligen en underbart, kramgo fjällräv för endast 69 kr. Tyvärr kunde jag inte hittade den på Naturkompaniets hemsida nu i kväll när jag letade.

Dagens pass...

Hade skrivit ganska mycket om dagens pass... Försvann när jag skulle skicka iväg det.... Hur som helst: Genomförde samma runda som jag gjort de två senaste passen och kände mig starkare än på länge. Nu finns det fog för att blåsa faran över vad gäller förkylningen som plågat mig ett tag!!

Vila i morgon och sedan blir det cykel kombinerat med stavgång på fredag morgon. På fredag em skall jag sätta upp tältet i trädgården och sova där med min underbara tre-åring. Hoppas att inte vädret sätter stopp för det(har ingen lust att torka tältet efter). Då blir hon inte glad. Hon kommer ihåg vad man lovar henne.... Återkommer med bilder senare!!

Kräm mot hälsprickor...

Har de senaste veckorna haft grymma problem med torrsprickor i hälarna. Gör hyfsat ont... Fick veta igår att det fanns speciell salva mot denna åkomma. Köpte en variant från Compeed i dag på apoteket:

Compeed själva beskriver den så här: Compeed-uppmjukande kräm hjälper till att bevara och återuppbygga hudens egen fuktighet. Krämen mjukar upp hård torr hud och hudsprickor på fötter, händer och armbågar. Krämen går snabbt in i huden och kladdar inte. Den har en mild, fräsch parfymdoft och innehåller ej konserveringsmedel.

Inget ont som inte för något gott med sig....

Efter att ha stått över mat från 05:45, åkt hem från jobbet vid lunch och tvättat mig med vidrig desificeringstvål var jag på sjukhuset en kvart före utsatt tid. När jag skulle betala i kassan så ringde de dit från operation och meddelade att operationen var inställd.... Behöver jag säga att jag inte var riktigt nöjd??? Ingen större idé att åka tillbaka till jobbet igen eftersom jag då varit tvungen att köra hem Helena och barnen, ätit för att sedan åka dit och jobba ca 45 min..

Detta gjorde dock att jag kunde träna ikväll!!! Tog samma runda som i lördags morse. Känner mig allt starkare igen!! Var ute i ca 90 min så jag gick något snabbare än i lördags.

I morgon blir det massa cykling; fram och tillbaka till jobbet och fram och tillbaka till stan på möte under arbetsdagen... Räknar det trots detta som en vilodag....

Ojdå...

Det kändes inte aktuellt att låsa in sig på ett svettigt gym igår mitt på dagen när kvicksilvret för 4-5 dagen i följd tangerade trettio graderssträcket... Tog ett varv till Ilandatjärn och badade(första doppet för året...) med Vera istället.

Rundan med gräsklipparen blev dagens enda fysiska aktivitet.

En del i detta hade nämligen det faktum att jag inte riktigt läst kuvertet som kom från sjukhuset förra veckan med kallelse till operation idag. När jag tog mig tid till att läsa den lite noggrannare upptäckte jag att jag inte fick äta 8 timmar före..... Eftersom jag skall opereras kl 14 så var det bara att ställa in även morgonens träningspass. Att gå i över 1,5 timma och sedan inte få äta kändes inte som ett alternativ. Om man dessutom ill det lägger att jag inte är jättevän med sjukhus så hade man ju redan kunnat bocka av ytterligare en svimmning i sjukhusmiljö om jag genomfört passet enligt planeringen....

Opertionen är inte allvarlig utan ett rutiningrepp som görs med lokalbedövning. Ingenting som skall påverka möjligheten till träning eller genomförandet av FC...

Det är väl bäst att inte skriva något om när nästa pass blir.... Återstår att se hur jag mår ikväll...


Blogg flytt och träning igår...

Igår låg bloggen nere för flytt men idag är det up and running igen!!

Vilade på nationaldagen men gav mig av tidigt på morgonen igår. Gjorde en liten variant av 5 km-spåret och de två milslingorna som finns vid Grava skidstadion. Beräknar den totala längden på passet till ganska precis 10 km och var ute i 95 min. Helt ok tempo. Riktigt skönt att känna sig starkare igen!! Efter att passet genomförts gällde det att dricka ordentligt med vatten!! Någon timma senare skulle kostymen på i värmen... Goda vänners bröllop stod på schemat. Lite nervöst var det med tanke på att jag hade fått hedersuppdraget att vara toastmaster. Gick bra trots att varmrätten dröjde på grund av strömavbrott.... Förhoppningsvis märkte inte gästerna något av detta...

Planen är att genomföra 60 min lift-it idag kl 14... Får se hur det bli med det med tanke på att det redan kl 9 var 30 grader på framsidan i solen... 

Dålig ork idag...

Hade som ambition att gå ned till alstersjö och sedan avsluta med två varv i motionsspåret. När jag hade avverkat ungefär hälften av första varvet i spåret tog orken fullständigt slut. Har gått med en förkylning i kroppen några dagar nu och eftersom jag inte sovit så mycket i natt så blev det sannolikt för mycket. Rundan blev totalt ca 70 min och uppskattningsvis 7-8 km. Inte så mycket men än dock ett träninspass....

Softich runda i spåret...

Helt plötsligt dök rubriken för detta inlägg upp när jag tuffade på i spåret sent igår kväll. Efter att ha läst ett antal sidor i Jens Lapidus uppföljare Aldrig Fucka Upp!! så är man helt inne i förortsslangen...

På ren svenska vill jag uttrycka att rundan igår var något kortare än vad som varit normalfallet den sista tiden... 7-8 km på ca 70 min med 4 liter vatten fördelat på två PET-falskor i ryggan. Att inte rundan blev längre hade sitt ursprung i kombinerade allergi och förkylningskänningar.

Vila idag och i morgon blir det bil till universitetet och rundan Parkeringen-Alsterssjö-Två varv i motionsspåret innan arbetet.... Anledningen till att det inte blir cykling och rundan i spåret är att det imorgon är avslutningscermoni för de studenter som tar examen våren 2008. Lite krångligt att cykla med resegarderoben...


Allergichock...

När jag vaknade i morse kliade det grymt i ögonen och näsan var täppt så det kändes som om hela huvudet var fullt med snor. Grym allergikänning!! Åt frukost, tog allergimedicin och alvedon och gick och la mig en timma till istället för att försöka träna.

Nytt försök i kväll... Blir väl en ny fight med myggen i milspåret....

Träning i tropisk värme...

Jag väntade in i det längsta med att ge mig ut i spåret. Kvart över nio kunde jag helt enkelt inte vänta längre, så hade temperaturen sjunkit till 22 grader... Det var en svettig runda med 5 varv upp och nedför Bryngfjordsbacken. De 350 höjdmetrarna kändes rejält idag. Rundan blev ju inte mindre jobbig av att det surrade runt huvudet av mygg hela rundan. De sista 500 m genom lövslyn höll på att göra mig galen!!! Vågar inte tänka på hur många myggbett jag fått. Lär inte stanna vid tjugo...

Vi i morgon och sedan blir det cykel i kombination med stavgång på tisdag morgon.

RSS 2.0