Vandringsdagbok - Etapp 5...

Alesjaure - Kieron(Fjällräven) 17,5 km Lördag 9 augusti och Söndagen 10 augusti16:45 (slog läger 18:25-05:20) - 08:20
Efter Alesjaure blev det allt tätare mellan kramperna i knät och det var en kämpaseger att komma de kilometer vi gjorde innan vi slog läger ca 200m innan kåtan som markerar  hållplats för båtturer in till stugorna. En kanonplats precis intill sjön. Precis när vi stannade slutade det regna och vi kunde resa tälten och äta utan att störas av regnet.

Tidigt sänggående föregår tidig uppstigning. Det faktum att det "bara" var spurten in i mål kvar gjorde också att det var lätta att motivera sig att gå upp strax efter fyra. Efter frukost, bestående av Blå bands utmärkta grynblandning, tälrivning och ihopplockning så gav vi oss iväg ca 05:20.

Vägen ned till backen och nationalparksgränsen är något av det tråkigaste under hela sträckan. Stenskravel och en led som går på skrå. Dessutom är det inte mycket att titta på när man vikit av från sjön. Allt slit är dock mödan värd när man kommer fram till kontrollen och möts av två vänliga damer som bjuder på nygräddade plättar och sylt!! Kändes nästan som en hägring... Kort stopp för att inte stelna till inför de avslutande 17,5 km...

Kommentarer
Postat av: EvaLena "Äla" Heinered

Herre jistanes så bra kämpat!

Hur mår du idag?

Hur är det med ditt knä?



JAg tycker det är långt när jag cyklar elva mil....men att gå med 11 kilos packning. Det är bra gjort det.



Grattis.



2008-08-17 @ 22:04:58
URL: http://heinered.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0